Jättegod efter mitt tycke och smak. Ska själv ha den på vårt bröllop.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader.
- Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden.
Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden.
- Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den.
Lika god kall som varm.
Perfekt på buffé bordet.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag håller med dej! Jag kommer också att använda denna rätt i min bröllops-buffe!
Tack så himmla mycket för detta recept det var mycket populärt. alla ville ha det. Jag gjorde det till min 50 års fest , kan inte nog tacka Karin almgren
Supergod kyckling, bra att skära i tunna skivor så att marinaden hinner tränga in i köttet. Bra med mat som går att förbereda.
Den här kycklingen är helt suveränt god! Har gjort den många gånger. Funkar fint att använda andra torkade eller färska örtkryddor än just franska örter. Jag brukar göra ett fat av den här kycklingen och ett fat marinerad fläskfilé och servera med pastasallad, klyftpotatis, tomatsås och en kall cremefraiche-sås. Jättegott!
Tack för receptet. Super gott!!!. Gjorde detta till en 30-års fest. Ska göra detta många gånger. Toppen att man kan göra det dagen innan.
Tack för ett underbart bra, enkelt och supergott recept. Jag blandade fläsk- och kyckling filée till exotiskplanka på min 40 års fest :) Bra att kunna förbereda köttet dagarna innan..
Tack för receptet. JÄTTE gott!!!.
Superbra recept - gott och snyggt. Gjorde den till buffé till 2o personer, jätte omtyckt
Superbra recept !!!!<3
Supergott och super enkelt!!
Herregud så gott! Detta var allas stora favorit på vårbuffén! Kommer få laga om och om igen. Och det gör jag gärna, det var enkelt, blev jättesnyggt och jättegott! Hade ingen gräslök så det blev finhackad bladpersilja istället.
Mycket frisk och god smak - alla berömde den
Verkligen supergott! Även mina barn tyckte det var gott.
Der var så himla gott! Perfekt studentmat.
Tack för jättegott recept! Blev perfekt på årets studentbuffé. Full pott!
Säger bara en sak! UNDERBART gott!!! Älskar detta recept! Min sambo med :-) Gör som det står i receptet, förutom att jag inte använder grillkrydda utan tar en krydda som heter "grillkrydda till kyckling" (köpt på borggårdens kryddgård) och sen tar jag 1-2 msk flytande honung i marinaden. En 5:a får du av mig.
En favorit!
Gjorde detta till mina föräldrars 40 åriga bröllopsdag, alla uppskattade maten och den var verkloigen kanon god och så ENKELT att göra!
Mmm, oj, så gott detta låter, måste prova... Återkommer med betyg senare... :-) Skulle bli jätteglad för förslag på nån god kall sås som passat till detta...
Bara en undran. Har funderat på den här till vår bröllopsbuffé. Jag skulle vilja steka själva kycklingen innan, kanske två dagar innan. Går det, ska jag i så fall vänta med marinaden? Eller kan man t om steka dem och sedan frysa in dem, eller blir de väldigt torra då? Tacksam för svar!
Gott!
Lätt att göra! Och god (: Kycklingen blev jättebra. Har ingen stektermometer, men läste ngnstans att det skulle vara ca 30 min i 175 graders värme, och det funkade utmärkt! :)
Efter tillagning av kyckling och sedan lägga kryddor jag ska lämna dem iugnen igen eller,,,,,,,,,,ja vill veta,,,,,,,,,,,,tack
Så perfekt då man är många-fint att det står temp i ugnen så de ej blir för torra som ju kyckling kan bli annars. Blev det mest uppskattade inslaget på vår knytis. Kommerdefinitivt göra fler ggr.
Jättegott! Lagade denna till min sambos 30-års kalas och fick mycket berömm för den och många som frågade efter recept :)
Jättegod!! Kommer att göras fler gånger.
Jättegott! Gjorde detta till sonens student och det blev riktigt uppskattat!
Den här har jag nu gjort flera ggr och den är så fruktansvärt god! Får mycket beröm för den! Tack för det 😉