Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kycklingfilé Marinerad kycklingfilé Marinerad kycklingfilé
  • Serverar: 5-15 portioner
Skriv ut

Jättegod efter mitt tycke och smak. Ska själv ha den på vårt bröllop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader.
  2. Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden. Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden.
  3. Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den. Lika god kall som varm. Perfekt på buffé bordet.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • theodora 26 maj 2009

    Jag håller med dej! Jag kommer också att använda denna rätt i min bröllops-buffe!

  • karalm 17 februari 2010

    Tack så himmla mycket för detta recept det var mycket populärt. alla ville ha det. Jag gjorde det till min 50 års fest , kan inte nog tacka Karin almgren

  • Mammma77 12 mars 2010

    Supergod kyckling, bra att skära i tunna skivor så att marinaden hinner tränga in i köttet. Bra med mat som går att förbereda.

  • jaderqvist 21 juli 2010

    Den här kycklingen är helt suveränt god! Har gjort den många gånger. Funkar fint att använda andra torkade eller färska örtkryddor än just franska örter. Jag brukar göra ett fat av den här kycklingen och ett fat marinerad fläskfilé och servera med pastasallad, klyftpotatis, tomatsås och en kall cremefraiche-sås. Jättegott!

  • Vivecal 22 oktober 2010

    Tack för receptet. Super gott!!!. Gjorde detta till en 30-års fest. Ska göra detta många gånger. Toppen att man kan göra det dagen innan.

  • norsma 29 december 2010

    Tack för ett underbart bra, enkelt och supergott recept. Jag blandade fläsk- och kyckling filée till exotiskplanka på min 40 års fest :) Bra att kunna förbereda köttet dagarna innan..

  • zohre 20 februari 2011

    Tack för receptet. JÄTTE gott!!!.

  • aerime 6 mars 2011

    Superbra recept - gott och snyggt. Gjorde den till buffé till 2o personer, jätte omtyckt

  • zohre 13 maj 2011

    Superbra recept !!!!<3

  • muniba83 18 maj 2011

    Supergott och super enkelt!!

  • Lemon29 22 maj 2011

    Herregud så gott! Detta var allas stora favorit på vårbuffén! Kommer få laga om och om igen. Och det gör jag gärna, det var enkelt, blev jättesnyggt och jättegott! Hade ingen gräslök så det blev finhackad bladpersilja istället.

  • Wilma59 29 maj 2011

    Mycket frisk och god smak - alla berömde den

  • len006 7 juni 2011

    Verkligen supergott! Även mina barn tyckte det var gott.

  • MARYsusanne 22 juni 2011

    Der var så himla gott! Perfekt studentmat.

  • fiddelisan 29 juni 2011

    Tack för jättegott recept! Blev perfekt på årets studentbuffé. Full pott!

  • eva_jonte 14 juli 2011

    Säger bara en sak! UNDERBART gott!!! Älskar detta recept! Min sambo med :-) Gör som det står i receptet, förutom att jag inte använder grillkrydda utan tar en krydda som heter "grillkrydda till kyckling" (köpt på borggårdens kryddgård) och sen tar jag 1-2 msk flytande honung i marinaden. En 5:a får du av mig.

  • Europe 2 september 2011

    En favorit!

  • Kakan1986 13 september 2011

    Gjorde detta till mina föräldrars 40 åriga bröllopsdag, alla uppskattade maten och den var verkloigen kanon god och så ENKELT att göra!

  • pralinen_11 6 november 2011

    Mmm, oj, så gott detta låter, måste prova... Återkommer med betyg senare... :-) Skulle bli jätteglad för förslag på nån god kall sås som passat till detta...

  • JennyNi 4 mars 2012

    Bara en undran. Har funderat på den här till vår bröllopsbuffé. Jag skulle vilja steka själva kycklingen innan, kanske två dagar innan. Går det, ska jag i så fall vänta med marinaden? Eller kan man t om steka dem och sedan frysa in dem, eller blir de väldigt torra då? Tacksam för svar!

  • frokeneva 5 maj 2012

    Gott!

  • littlemess 7 oktober 2012

    Lätt att göra! Och god (: Kycklingen blev jättebra. Har ingen stektermometer, men läste ngnstans att det skulle vara ca 30 min i 175 graders värme, och det funkade utmärkt! :)

  • janit 19 oktober 2012

    Efter tillagning av kyckling och sedan lägga kryddor jag ska lämna dem iugnen igen eller,,,,,,,,,,ja vill veta,,,,,,,,,,,,tack

  • Saffransanna 28 december 2012

    Så perfekt då man är många-fint att det står temp i ugnen så de ej blir för torra som ju kyckling kan bli annars. Blev det mest uppskattade inslaget på vår knytis. Kommerdefinitivt göra fler ggr.

  • emma_lee 8 april 2014

    Jättegott! Lagade denna till min sambos 30-års kalas och fick mycket berömm för den och många som frågade efter recept :)

  • marlene74 4 oktober 2014

    Jättegod!! Kommer att göras fler gånger.

  • tycons 25 november 2015

    Jättegott! Gjorde detta till sonens student och det blev riktigt uppskattat!

  • isakssonvistrom 17 oktober 2016

    Den här har jag nu gjort flera ggr och den är så fruktansvärt god! Får mycket beröm för den! Tack för det &#128521;

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.