Marinerad kycklinggratäng med paprika i mango chutneysås

En god gratäng

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

600 gram Kyckling filé i bitar,
1 paket bacon (hackad)
2 paket färsk pasta tagliatelle spenat
1 st röd paprika i bitar
1 st gul paprika i bitar
1 st gul lök i halvmånar
10 cm purjolök skivad i fina ringar
3 st vitlöksklyftor finhackade
2 dl riven ost (tex grevé, präst och cheddar)
5 msk riven kokos
5 msk olivolja till wok/stek

Marinad
5 msk yoghurt naturell
2 st vitlöksklyftor finhackad
4 msk flytande honung
5 st basilikablad gärna thaibasilika
2 cm färsk ingefära,
1 msk brun farin
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar malen
1 nypa svartpeppar grovmald
1 st mindre näve riven kokos

Sås
2½ dl vispgrädde
1 dl mellangrädde
½ burk Sharwoods bengal spice mango chutney
1 dl sweet & soursås Thaisås
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar grovmald
1-2 krm strösocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1654
Sparat:
17

Gör så här

Blanda marinaden och rör om.
Avsmaka om det behövs mer.
Den ska ha en god smak av söt kokos med en svag smak av ingefära och basilika.

Skär sen kycklingen i ätbara tärningar och lägg ner allt i marinaden och blanda om noga.
Ställ in det i kylen i 30-60 min.

Blanda under kylskåps-tiden till såsen.
Börja med att hälla i vispgrädden och sockret och vispa den ordentligt så den blir lite tjockare.
Häll i mangon och thaisåsen och späd det sen med mellangrädden, tillsätt kryddorna.

Vispa om det noga och smaka av.
Den ska vara söt och krämigt/gräddigt god, och ljus rosa till färgen.

När såsen är klar så finhacka resterande vitlöksklyftor, skär löken i tunna halvmånar, skiva purjon i smala ringar och strimla paprikan och skär den i små fina bitar.

Riv sedan osten.
Hetta upp en wokpanna med olivolja och häll ner kyckling med marinad och riven kokos och rör om så det inte bränns.

Rör om tills kycklingen är så gott som genomstekt.
Lägg ner allt i en ugnsfast form, utan att få med all vätska från marinaden ur pannan.

Häll ut den lilla vätskan som ev finns kvar i pannan och lägg ner baconen och fräs den en stund under omrörning.
Lägg den på ett papper och låt fettet rinna av.

Under tiden woka lökarna, vitlöken, paprikan ett par minuter under omrörning.
Häll grönsaker och bacon över kycklingen.
Fördela det jämt och fint. Häll på såsen så det täcker allt och därefter osten överst.

Sätt på ugnen på 220° så den är varm när allt är klart och låt den stå inne i ca 25-30 min eller till du anser den vara klar. Garnera med färsk basilika.

När du har 10 min kvar av ugnstiden så kokar du upp vatten och kokar den färska pastan, den tar 3 min att bli klar.
över 2 månader
av timmele
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Annlis
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.