Det här är en mycket läcker laxrätt
Instruktioner
- Ugn 225°
- Filéa fisken och ta bort skinnet. Salta och peppra.
Lägg fisken i en ugnsform, med kanter.
- Blanda marinaden av alla ingredienserna.
Häll den över fisken, täck med folie och ställ kallt ca 10-12 timmar.
Vänd filéerna ett par gånger.
- Sätt in formen med folie i ugnen och bräsera i ugnen i ca 20-30 minuter.
Tiden beror på filéernas tjocklek.
- Häll av, sila spadet och håll fisken varm.
Koka ihop spadet till ca 3 dl, häll i grädden och red av med mjöl.
Sjud såsen några minuter och smaka sedan av den med lite cayennepeppar ytterst försiktigt.
- Garnera fisken med dill och citronklyftor.
- Servera med kokt pressad potatis, små ärter och citron.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar