Skala och kärna ur melon och gurka, skär i 2 cm stora bitar, skiva salladslöken och lägg allt i en bunke.
Finhacka det yttersta av skalet på en limefrukt, pressa ut saften, finhacka den spanska pepparn och blanda med kokosmjölk, vin och salt. Häll dressingen över melonen i bunken.
Riv fryst bröd och vitlök med rivjärn. Lägg skaldjuren (är skaldjursmixen fryst ska den först tina och få rinna av) på en smord plåt (eller direkt i smorda portionsformar), strö över bröd, lägg på vitlök och krydda med salt och peppar. Hyvla över smör, gratinera i ugn på 250 grader i cirka 5 minuter, tills ytan har fått färg.
Hacka nötter och koriander och strö över melonsalladen. Servera gärna salladen och de nygratinerade skaldjuren i separata skålar.
Jättegott!!! Jurassique Chardonnay 2007 (nr 5688) från Frankrike för 94:- passar suveränt till!