Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad melonsallad med vitlöksstekta skaldjur

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lyx!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur melon och gurka, skär i 2 cm stora bitar, skiva salladslöken och lägg allt i en bunke.
  2. Finhacka det yttersta av skalet på en limefrukt, pressa ut saften, finhacka den spanska pepparn och blanda med kokosmjölk, vin och salt. Häll dressingen över melonen i bunken.
  3. Riv fryst bröd och vitlök med rivjärn. Lägg skaldjuren (är skaldjursmixen fryst ska den först tina och få rinna av) på en smord plåt (eller direkt i smorda portionsformar), strö över bröd, lägg på vitlök och krydda med salt och peppar. Hyvla över smör, gratinera i ugn på 250 grader i cirka 5 minuter, tills ytan har fått färg.
  4. Hacka nötter och koriander och strö över melonsalladen. Servera gärna salladen och de nygratinerade skaldjuren i separata skålar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsan 7 februari 2009

    Jättegott!!! Jurassique Chardonnay 2007 (nr 5688) från Frankrike för 94:- passar suveränt till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.