Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad vitlök

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Gott till drinken eller på salladsbordet. Skiva den och blanda i sallader. Kanske lite omständlig att göra men resultatet upphäver besväret. I stället för balsamvinäger kan man ta vanlig vitvinsvinäger och tillsätta en tesked honung. Det fungerar lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut.
  2. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Dela eventuellt stora klyftor.
  3. Lägg klyftorna i en glasburk och slå över vinägern. Täck med lock och ställ i kylen tre dygn.
  4. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. Häll bort vinägern och låt löken rinna av.
  5. Blanda kryddorna med olivoljan och saltet. Lägg tillbaka klyftorna i burken och häll över kryddoljan. Låt stå svalt i cirka 10 dagar innan inläggningen används.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Monika46 8 november 2008

    Suveränt gott! Kan verkligen rekommendra andra att prova detta recept. 5 poäng från Monika.

  • puntella 12 juni 2009

    oeps har gjort fel. Kastade i alla ingredienserna i burken, hmmm kanske blir ätbart ända... Far väl koka dem i ny vinäger och blanda om kryddorna igen efter 3 dagar...

  • Heisuli 6 december 2011

    obs gjorde ett fel använde balsam rödvinäger men hoppas resultatet blir bra ändå

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.