Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade kalla kycklingfiléer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Serveras till Potatissallad gjord på färska potatisar eller Nudelsallad. 30 minuter att tillaga men kycklingen ska marineras i 4 timmar. Maträtten är enkel att laga till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 4 bitar på längden. Lägg dem i 2 plastpåsar. Blanda marinaden och häll hälften av den över filéerna. Kläm med händerna försiktigt runt filéerna så marinaden fördelar sig runt innehållet. Marinera i 3 timmar. Spara resten av marinaden till serveringen.
  2. Lägg filéerna i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in dem i mitten av ugnen i 250 grader / 10-12 min. Låt dem svalna och sätt dem kallt.
  3. Kall sås: Rör ihop allt och ställ kallt tills det serveras
  4. Servera kycklingen trädd på träspett och lägg upp dem på fat och ringla resten av dressingen över.
  5. Servera dem tillsammans med den kalla såsen.
  6. Går även fint att servera Tzatziki till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Thornqvizt 20 maj 2013

    Hej Marinaden till kycklingen verkar vara jättebra, har ej provat ännu. Men jag undrar bara över en sak....det står att man skall spara marinaden till serveringen....är det verkligen så bra??? Om det har legat rå kyckling däri så är det väl inte så jättebra att servera marinaden till den tillagade kycklingen...eller??? Mvh Mikael

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.