Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade grillspett med vitlöksbönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskytterfilé som är en del av kotlettraden, passar perfekt att grilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ev. hinnor och fett från köttet. Dela filén längs med och skär den sedan i 4-6 jämnstora bitar. Skär apelsinerna i klyftor.
  2. Blanda marinaden i en rejäl plastpåse, lägg i köttet och skaka om. Marinera i 30-45 minuter.
  3. Koka ihop marinaden så den blir lite simmig. Trä kött och apelsin på spett. Grilla köttet till fin färg utan att det bränns. Pensla då och då med marinaden. Skär ett snitt i köttet för att se om det är genomstekt.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Fräs haricots verts, vitlöks- och solrosfrön i olja några minuter. Vänd ner spenat och tomater och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra.
  5. Servera grillspetten med vitlöksbönröran och focacciabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.