Spännande marinad till dessa kycklingspett.
Instruktioner
- Ugn 250º eller utegrillen.
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Blanda samman soja, honung, olja, teriyakisås, rom, vitlök, chilipepper och svartpeppar i en plastpåse.
- Lägg ner kycklingtärningarna och vänd runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marinera 2 timmar i kylen.
- Ta upp köttet och trä det på blötlagda gillspett av trä. Salta och lägg dem på en plåt. Grilla högt upp i ugnen, 5–6 minuter eller grilla på grillen.
- Vänd efter halva tiden. Kontrollera att köttet är genomgrillat. Spetten serveras på en bädd av rucolasallat och ex en god potatissallad till.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Trots lite för lite tid i marinaden, så smakade kycklingspetten kanoooon! Vi åt dem tillsammans med teriyakiräkor och en nudelwok. Mumma!