Fräsch medelhavsmat med två sorters fisk på spett i en spännande marinad med spiskummin och chili. Dessutom vackert för ögat.
Instruktioner
- Skölj fiskfiléerna väl och klappa dem torra med hushållspapper. Skär dem i 6 cm kuber. Skala vitlöksklyftorna. Stöt dem i en mortel med 1 tsk salt, spiskumminfrön, korianderfrön och lagerblad.
- Halvera, kärna ur och finhacka chilifrukten. Pressa citronen. Blanda chilin, citronsaften, olivoljan och den stötta kryddpastan i en skål till en marinad.
- Lägg fisken i en grund form. Häll marinaden över och vänd så att fisken täcks av marinad. Täck över och marinera i rumstemperatur 60 minuter.
- Halvera zucchinin på längden och skiva halvorna i 2 cm tjocka halvmånar. Varva de olika fisksorterna, zucchini och tomater på 8 grillspett.
- Hetta upp grillen eller ett grilljärn. Olja gallret eller pensla järnet med olja. Lägg på spetten och grilla 10 minuter. Vänd dem då och då och pensla med marinaden. Servera exempelvis med bulgur.
Publicerat den
15 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar