Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sött, friskt och knaprigt! En riktigt somrig dessert som blir otroligt vacker när den varvas i glas. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 minuter.
  2. Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät smet. Vispa grädden lätt och vänd ner den i ostsmeten. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  3. Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 minuter. Låt kallna.
  4. Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären, pistaschsmulor och garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.