Sött, friskt och knaprigt! En riktigt somrig dessert som blir otroligt vacker när den varvas i glas.
Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.
Instruktioner
- Marinerade bär:
Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 minuter.
- Fläderblomsmousse:
Skrapa fröna ur vaniljstången., blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät smet. Vispa grädden lätt och vänd ner den i ostsmeten. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
- Pistaschsmulor:
Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 minuter. Låt kallna.
- Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären, pistaschsmulor och garnera med mynta.
Publicerat den
23 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar