Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade vildsvinskotletter med potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 30 minuter
Skriv ut

Väldigt gott! Kan ätas med potatisgratäng, pressad potatis eller vaför inte potatissallad..

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Tina upp vildsvinskotletterna om de inte redan är tinade och lägg dem i en ganska stor påse. 2) Blanda ihop marinaden i en liten skål och häll över kotletterna som ligger i påsen, knyt och ruska om så marinaden blandar in sig i kotletterna. Lägg in i kylen över natten, ruska om påsen då och då.
  2. Potatisgratängen:
  3. Sätt ugnen på 225° 1) Skala potatis och skär i skivor, skär lök och hacka i små bitar. 2) Häll mjölk och grädde, salt, peppar och ev. vitlök i en stor kastrull och lägg i potatis och lök. 3) Låt koka upp och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Varför koka allt samman? Potatisgratängen går fortare att göra, kryddorna fördelas bättre, potatisen och löken blir mjuka. 4) Häll i en ugnsform. Strö över riven ost. 5) Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EneborgsHenke 20 mars 2015

    Låter riktigt smarrigt! Är det 2msk var av salvia, timjan och svartpeppar?

  • nyamattider 26 mars 2015

    Låter som ett bra och prövat recept. Men du menar väl att kotletterna också ska stekas, antingen före eller efter marinering?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.