- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 vecka 6 dagar
Skriv ut
Köpte en burk marinerade vitlöksklyftor i Italien som var så goda. Har här lyckats hitta en smaksättning som kommer väldigt nära dem jag köpte.
Instruktioner
- Dela vitlöken i klyftor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 2 minuter.
- Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem.
- Lägg klyftorna i en glasburk och slå över vinägern. Täck med lock och ställ i kylen tre dygn.
- Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern samt finhackad chili i en kastrull, låt koka upp och koka någon minut. Häll bort vinägern och skölj vitlöken.
- Koka upp kryddorna med olivoljan och saltet. Lägg tillbaka klyftorna i burken och häll över kryddoljan. Låt stå svalt i 10 dagar innan användning. Skaka om burken då och då.
Publicerat den
6 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar