Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade vitlöksklyftor

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 vecka 6 dagar
Skriv ut

Köpte en burk marinerade vitlöksklyftor i Italien som var så goda. Har här lyckats hitta en smaksättning som kommer väldigt nära dem jag köpte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vitlöken i klyftor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 2 minuter.
  2. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem.
  3. Lägg klyftorna i en glasburk och slå över vinägern. Täck med lock och ställ i kylen tre dygn.
  4. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern samt finhackad chili i en kastrull, låt koka upp och koka någon minut. Häll bort vinägern och skölj vitlöken.
  5. Koka upp kryddorna med olivoljan och saltet. Lägg tillbaka klyftorna i burken och häll över kryddoljan. Låt stå svalt i 10 dagar innan användning. Skaka om burken då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.