Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

När min son Mario var nyexamenirad kock,skojade jag med honom om att nu var det hanns tur att laga mat. Han serverade då denna maträtt som vi nu har som familjerecept.Så jätte god i sin enkelhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:200 grader
  2. Stek rödlök och bacon,den får inte ta för mycket färg, låt kallna. Blanda köttfärs med ströbröd,potatismjöl och ägg, blanda sen i den kalla löken och beconen i köttfärsen. Lägg sen köttet i en välsmord form, 1½ liters brödform, platta till den försiktigt så den får fin form,Sätt den sen i nedersta fallsen i ca 45min eller tills köttsaften är klar. Serveras med en god hemmagjord potatismos,kokta ärtor och lingon. Kan också serveras med pasta och en god tomatsås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Carro67 9 maj 2008

    Köttfärslimpan var väldigt god. Vi hade potatis, brunsås och lingon till. Den kommer att tillagas fler gånger hemma hos oss.

  • Gurgelfranz 6 februari 2009

    Jättefin smak med bacon i. Nästa gång kommer jag att blötlägga stöbrödet och minska lite på potatismjölet för att få den lite köttigare i konsistensen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.