Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmelade från Normandie

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Även om detta är både sött och gott så är det inte vad vi menar med marmelad. Den serveras som dessert med creme fraiche, men vi kan också tänka oss vaniljglass till, säger Siv och Key L Nilson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i små, kärnfria klyftor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, lägg i äpplena och sjud på svag värme tills konsistensen är som tjock marmelad, ca 20 minuter om äpplena inte är alltför hårda.
  2. Rör ned socker och Calvados och fortsätt röra tills marmeladen är blank och fin.
  3. Slå upp äppelmarmeladen och servera den ljummen. Blir den kall stelnar smöret, men den tål bra att värmas upp. Servera créme fraiche eller vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.