Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerad cheesecake med jordgubbar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och elegant bakverk. Den luftiga cheesecaken marmoreras med färska jordgubbar och serveras på en smörig pajbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck bottnen på en springform som är ca 23 cm i diameter med dubbla ark aluminiumfolie.
  2. Lägg jordgubbarna i en mixer och mixa dem till en fin puré. Passera purén genom en sil och blanda ner 1 msk strösocker.
  3. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret till en smuldeg. Pressa ner smuldegen i formen och släta till ytan.
  4. Lägg färskosten i en stor skål och vispa den med en elvisp tills mjuk och luftig. Vispa ner resten av sockret, lite i taget, skrapa kanten då och då. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Vispa ner äggen, ett i taget.
  5. Häll en tredjedel av smeten över pajbottnen. Ringla över 2 msk jordgubbspuré. Häll över resten av smeten och ringla över resten av jordgubbspurén.
  6. Ställ springformen i en ugnsfast form och häll i vatten så att formen täcks upp till 1 cm. Grädda cirka 45 minuter tills fyllningen är fast. Ta upp cheesecaken ur vattenbadet och låt den svalna 30 minuter. Ta ut kakan ur formen och låt den svalna helt på ett galler. Låt stå kallt i minst fyra timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.