Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade te ägg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-6 portioner
Skriv ut

Gott tillbehör till kinesisk mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i saltat vatten ca 10 minuter.
  2. Låt äggen svalna något och "knacka" sedan på äggen (t.ex. med en tesked) så att det bildas fina krackeleringar i skalet.
  3. Blanda sedan in de övriga ingedienserna i nytt vatten och koka upp äggen i denna blandning. Låt sedan sjuda med ett lock på sniskan i 1-2 h. Kolla då och då ifall ytterligre vatten behövs tillsättas.
  4. Äggen kan avnjutas småvarma eller kalla. Låt dem gärna svalna i vätskan. Håller sig ett par dagar i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • couscous13 20 april 2013

    Jag brukar koka mina ägg i 6 min, hur blir de egentligen när de ska koka 70+ min?

  • majamemma 22 april 2013

    De blir som hårdkokta ägg, koktiden är lång för att vätskan ska ge smak och lite färg åt ägget. Första gången jag åt det var det tillagat av en vän från Taiwan. Där kan man köpa liknande ägg att äta som "snacks".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.