Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk grönsakscouscous med lammkotletter

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och stark grönsaksblandning, som passar bra till lamm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär lök i klyftor och vitlök i skivor. Skär morot, palsternacka, zucchini och purjolök i grova bitar. Strimla vitkål. Kärna ur och strimla chili.
  3. Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt buljong.
  4. Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk rapsolja. Lägg alla grönsaker och russin på plåten, häll över buljongvattnet och baka i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut grönsakerna ur ugnen och häll av buljongen (spara den).
  5. Tillsätt kikärtor, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, socker, kanel, spiskummin, paprikapulver och 3 msk rapsolja på grönsakerna. Blanda och stek högt upp i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då.
  6. Koka couscous, använd gärna en del av buljongen istället för vatten.
  7. Krydda lammkotletter med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält smör i en stekpanna och stek kotletterna på medelhög värme i 2-3 minuter/sida.
  8. Lägg upp couscousen på ett stort fat och blanda i lite av buljongvattnet (ca 1 dl). Fördela de ugnsbakade grönsakerna ovanpå och servera till lammkotletterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.