- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God och stark grönsaksblandning, som passar bra till lamm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär lök i klyftor och vitlök i skivor.
Skär morot, palsternacka, zucchini och purjolök i grova bitar. Strimla vitkål. Kärna ur och strimla chili.
- Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt buljong.
- Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk rapsolja. Lägg alla grönsaker och russin på plåten, häll över buljongvattnet och baka i ugnen, ca 15 minuter.
Ta ut grönsakerna ur ugnen och häll av buljongen (spara den).
- Tillsätt kikärtor, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, socker, kanel, spiskummin, paprikapulver och 3 msk rapsolja på grönsakerna. Blanda och stek högt upp i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då.
- Koka couscous, använd gärna en del av buljongen istället för vatten.
- Krydda lammkotletter med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält smör i en stekpanna och stek kotletterna på medelhög värme i 2-3 minuter/sida.
- Lägg upp couscousen på ett stort fat och blanda i lite av buljongvattnet (ca 1 dl).
Fördela de ugnsbakade grönsakerna ovanpå och servera till lammkotletterna.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar