Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt bjudmat den här årstiden. Både grytan och salladen kan göras klara dagen innan. Sedan är det bara att göra couscous som är färdig på 5 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i smör och olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta.
  2. Skala och tärna löken grovt. Låt den fräsa med i grytan. Salta och tillsätt kryddorna som får fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt tomaterna och koka under lock tills köttet är riktigt mört ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous och morotssallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyM 9 mars 2008

    Mums! Hade mindre kött än vad som angavs i receptet och glömde köpa saffran - men det blev supergott ändå!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.