Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bilden visar grytan strax innan jag skulle ställa den i ugnen de sista 15 minuterna. God gryta som passar till ris, couscous, potatis eller bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Obs! under hela stekningsfasen använder vi samma stekpanna.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1-2 minuter så att det får färg. Lägg köttet i en gryta.
  4. Skala och skiva löken (1 cm tjocka skivor). Stek löken i stekpannan (häll i mer olja om det behövs) tills löken blir mjuk och genomskinlig. Häll alla kryddor över löken i stekpannan och stek i 2-3 minuter. Häll och fördela löken över köttet i grytan.
  5. Häll vinet eller vattnet i stekpannan och låt koka i 2-3 minuter så att all alkohol kokas bort. Häll vinet/vattnet över köttet och löken i grytan. Ställ grytan i ugnen i en timme. Ta ut och kolla så att inte grytan är torr. Om så är fallet häll i lite mer vatten och ställ i ugnen igen. Vänta 30 minuter, och sedan strör du över russinen och torkade persikor och in i ugnen i 15 minuter till.
  6. Beroende på vilket kött du använder så tar det ca 2 timmar i ugn för nötkött, 1 timme för kyckling och lammkött. Du får känna efter själv. Naturligtvis kan du ha mer kryddor än ovan, men detta är en smaksak. Gör du hälften så stor gryta så är det bara att halvera, och större mer kryddor.
  7. För övrigt kan du ha i plommon, kikärter, potatis eller morötter om du själv önskar det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maerta 14 november 2009

    Verkligen jättegott! Jag kokade den i tryckkokare ca 30 min efter att jag brynt allt. Sedan slängde jag ner torkade hackad vitlök, aprikoser, russin och en skivad squash o läta koka utan tryck i ca 30 minuter. Dock stämmer inte saltmängden, för våra smaklökar, jag tog nog åtminstone 2 tsk. Den här kommer vi att göra många gånger!.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.