Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk kikärtsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god, mustig och smakrik gryta som får de flesta gäster på fall! Servera med basmatiris som är smaksatt med kryddnejlikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlökspuré och rostad chili: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vitlöken med 3/4 av oljan och chilifrukterna med resterande olja samt rökt paprika. Rosta i ugnen i 12-15 minuter. Purea vitlöken i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Låt chilin vara hela och dekorera med dem vid servering.
  3. Gryta: Hacka den gula löken och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i rikligt med olivolja och tillsätt sedan tomatpurén. Tillsätt spiskummin, lagerblad, kanelstänger, kryddnejlikor, paprikapulver och saffran. Låt småputtra på svag värme. Tillsätt den rostade vitlökspurén, torkade aprikoser, tomatkross, kikärter, kokosmjölk och buljongpulver. Låt puttra på låg värme ca 15 minuter. Rör ner havregrädde och schalottenfond. Red av med maizena.
  4. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med hackad koriander eller persilja och rostad chili. Servera med basmatiris gärna smaksatt med kryddnejlikor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.