Underbart god, mustig och smakrik gryta som får de flesta gäster på fall!
Servera med basmatiris som är smaksatt med kryddnejlikor.
Instruktioner
- Vitlökspuré och rostad chili:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda vitlöken med 3/4 av oljan och chilifrukterna med resterande olja samt rökt paprika. Rosta i ugnen i 12-15 minuter. Purea vitlöken i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Låt chilin vara hela och dekorera med dem vid servering.
- Gryta:
Hacka den gula löken och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i rikligt med olivolja och tillsätt sedan tomatpurén. Tillsätt spiskummin, lagerblad, kanelstänger, kryddnejlikor, paprikapulver och saffran. Låt småputtra på svag värme. Tillsätt den rostade vitlökspurén, torkade aprikoser, tomatkross, kikärter, kokosmjölk och buljongpulver. Låt puttra på låg värme ca 15 minuter. Rör ner havregrädde och schalottenfond. Red av med maizena.
- Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med hackad koriander eller persilja och rostad chili. Servera med basmatiris gärna smaksatt med kryddnejlikor.
Publicerat den
5 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar