- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Mycket goda och lite annorlunda smak på köttbullar. Paprikaröran är pricken över i et. En rätt jag varmt kan rekommendera. Vill man kan byta ut lammfärsen mot fläskfärs eller blandfärs.
Instruktioner
- Lägg ströbröd och vatten i en bunke, låt svälla 10 minuter. Tillsätt lammfärs, salt, vitlök, ägg, kebabkrydda, paprikapulver och svartpeppar.
Rör tills det bildas en smidig färs.
- Olja händerna och forma runda medelstora köttbullar.
Lägg dem på ett smörpapper.
Stek dem, ca 5 minuter runt om. Skaka panna under tiden.
- Fräs lök och vitlök i olja tills löken blir glansig.
Tillsätt paprikor, spansk peppar och tomater.
Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Servera köttbullarna i paprikaröran.
Serveringstips! Det är gott med couscous, grönsallad och yoghurt till.
Smaklig måltid.
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar