Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska muffins

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

På de marockanska basarerna kan man handla färska dadlar och fikon. Det är två välsmakande frukter som är basen i dessa goda muffins med afrikanska förtecken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur dadlarna och hacka dem fint. Strimla fikonen.
  2. Rör matfett och honung smidigt, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Rör kraftigt emellan. Blanda i apelsinsaft och apelsinskal.
  3. Rör sedan ner dadelhack och fikonstrimmel i matfettsblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i dadelsmeten.
  4. Ställ 20 muffinsformar av papper på en plåt. Fördela dadelsmeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem seda svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.