De här couscousbiffarna är fyllda med smaker - tonfisk, oliver, citronskal, persilja och härliga kryddor. Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Koka upp buljongen i en kastrull och häll över den i en värmesäker skål. Rör snabbt ned couscousen i buljongen och täck över med plastfolie. Låt dra ca 8-10 minuter. Rör couscousen fluffig med en gaffel.
- Blanda ned tonfisk, paprikapulver, spiskummin, oliver, citronskal, persilja och ägg i couscousen och krydda med svartpeppar. Rör om väl till en jämn smet.
- Skölj händerna med kallt vatten och forma bullar av smeten (ca 1 dl per bulle). Tryck till bullarna lätt så att de får formen av biffar. Det bör bli 8 biffar. Tryck inte ihop dem för hårt, då faller de sönder. Täck över och kyl 15 minuter tills de är fasta.
- Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs biffarna i omgångar, ca 3-4 minuter per sida, tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och servera.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar