Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska tonfiskbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här couscousbiffarna är fyllda med smaker - tonfisk, oliver, citronskal, persilja och härliga kryddor. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en kastrull och häll över den i en värmesäker skål. Rör snabbt ned couscousen i buljongen och täck över med plastfolie. Låt dra ca 8-10 minuter. Rör couscousen fluffig med en gaffel.
  2. Blanda ned tonfisk, paprikapulver, spiskummin, oliver, citronskal, persilja och ägg i couscousen och krydda med svartpeppar. Rör om väl till en jämn smet.
  3. Skölj händerna med kallt vatten och forma bullar av smeten (ca 1 dl per bulle). Tryck till bullarna lätt så att de får formen av biffar. Det bör bli 8 biffar. Tryck inte ihop dem för hårt, då faller de sönder. Täck över och kyl 15 minuter tills de är fasta.
  4. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs biffarna i omgångar, ca 3-4 minuter per sida, tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.