Saftig chokladkaka med bitar av marshmallows är verkligen god
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, helst med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter med smör eller olja. Istället för ströbröd kan man ta kokos, det är godare.
- Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat i en stor skål. Blanda i strö-, vanilj-, och farinsocker och gör en grop i mitten. Häll ner ägg, smör och mjölk. Rör med träsked tills smeten är slät. Rör ner marshmallows. Om dom är väldigt stora, så klipp dom i mindre bitar.
- Häll ner smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan. Grädda 40-45 minuter eller tills en provnål kommer ut torr när den stuckits ner mitt i kakan. (Jag tycker att kakan skall var lite kladdig). Låt kakan vara kvar i formen 25 minuter innan den stjälps upp att kallna på bakgaller. Pudra ev. med florsocker över kakan innan den serveras.
Publicerat den
14 april 2008
Skriv kommentar