Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

marschmallowkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig chokladkaka med bitar av marshmallows är verkligen god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, helst med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter med smör eller olja. Istället för ströbröd kan man ta kokos, det är godare.
  2. Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat i en stor skål. Blanda i strö-, vanilj-, och farinsocker och gör en grop i mitten. Häll ner ägg, smör och mjölk. Rör med träsked tills smeten är slät. Rör ner marshmallows. Om dom är väldigt stora, så klipp dom i mindre bitar.
  3. Häll ner smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan. Grädda 40-45 minuter eller tills en provnål kommer ut torr när den stuckits ner mitt i kakan. (Jag tycker att kakan skall var lite kladdig). Låt kakan vara kvar i formen 25 minuter innan den stjälps upp att kallna på bakgaller. Pudra ev. med florsocker över kakan innan den serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.