Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallowsfondant

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En lättgjord fondant som går jättebra att forma till olika ätbara (och väldigt goda) figurer att t.ex ha på tårtan. Figurerna blir hållbarare än om man gör dem i marsipan. Man kan även kavla ut fondanten till "marsipanlock". Sugarpaste

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) micra med 2 msk vatten tills de smält (ca 2-3 min, men rör om emellanåt).
  2. Smörj en större bunke med cocosfett. Sikta ner florsockret. Gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen.
  3. Rör med en slev eller knåda som en vanlig deg. Låt vila minst en timme i kylskåp. Förvaras i rumstemperatur.
  4. Kan användas både till modellering och till att täcka tårtor med. Vill man så kan man färga pastan med hushållsfärg eller färgpasta.
  5. När man arbetar med degen använd florsocker och när man kavlar kan man smörja petalbase på underlaget så det inte ska fastna, men det funkar också med cocosfett.
  6. Håller sig ca 3 veckor inplastat i plastfolie i plastpåse.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LellaGella 16 augusti 2008

    Perfekt recept! Enkelt! Sugarpaste:n blev väldigt lättarbetad och smakade gott! Super!

  • C-3PO 30 oktober 2009

    Kan man möjligtvis ha i lite "hushållsfärg" i för att få roliga färger på det hela? :D

  • RreebecccaA 5 april 2011

    Hur mycket sugerpaste blir det av receptet? Räcker det till att täcka en hel "vanlig" tårta ?

  • lilas 6 april 2011

    Ja, det räcker till en vanlig tårta. Det blir nog lite över att modellera med oxå :). Mvh Lilas.

  • LiveWire 22 juni 2011

    Den här fondanten blir jättebra! Lättarbetad och godare än sugarpaste som man köper på t.ex. kakburken. Billigare blir det också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.