Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marshmallows-, choklad- och colamuffins

(1 kommentar)  
Marshmallows-, choklad- och colamuffins Marshmallows-, choklad- och colamuffins
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Dessa muffins, som passar perfekt på tonårsfesten eller när ni får små nattgäster, innehåller mini-marshmallows. Colan ger inte bara muffinsen sötma och smak, kolsyran gör också smeten luftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200º. Smöra eller placera pappersformar i två muffinsplåtar med 12 fördjupningar. Om du inte har muffinsplåtar så använd 24 dubbla pappersformar.
  2. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver, salt och strösocker i en stor bunke. Blanda i en annan skål samman ägg och matolja. Tillsätt colan ( den kommer att skumma, så se till att ha en tillräckligt stor skål), häll sedan hela colablandningen över de torra ingredienserna och rör om lätt tills allt precis blandats.
  3. Lägg en rejäl sked med smet i plåtarnas fördjupningar och tillsätt sedan tre eller fyra mini-marshmallows. Fördela resterande smet jämnt över alla marshmallows. Om du inte får tag på mini-marshmallows, klipp vanliga marshmallows i fjärdedelar med en kökssax doppad i florsocker.
  4. Grädda i cirka 20 min eller tills muffinsen rest sig och är fasta. Låt svalna i plåten i 10 min, stjälp sedan upp på galler. Servera varma eller kalla.
  5. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mascaraa 30 maj 2010

    jag älskar muffins, så det här verkar vara en måste att prova. xD

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.