Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipan

(12 kommentarer)  
Marsipan Marsipan Marsipan Marsipan Marsipan
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hemgjord marsipan som smakar mandel och inte bara socker. Jättebra att arbeta med, t ex att kavla ut till prinsesstårtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop grädde och vetemjöl. Blir en deg. Låt svalna.
  2. Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens. Färgsätt med karamellfärg. Ta 1-2 droppar i taget tills du fått önskad färg.
  3. Tips: När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. När du kavlat färdigt tar du bort översta plastfolien. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan. Ta sedan bort den andra biten plastfolie.
  4. Att göra rosor (Beskrivningen nedan blir två rosor. Se även bilderna): Kavla ut marsipan mellan folie som jag beskriver ovan. Ta ut 3 st lika stora cirklar med hjälp av t ex ett pepparkaksmått. Lägg dem omlott. Rulla ihop. Börja rulla från cirkeln, som ligger underst. Della rullen på mitten. Dra lite försiktigt ut flikarna och böj dem lite, så formar du en ros. Lycka till!!!

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • tummen 4 december 2008

    Väldigt god och väldigt lätt att göra.

  • Matlotta 19 januari 2009

    väldigt god marsipan färgade den gul och gjorde en tårta den smakade underbart

  • Plantan 1 mars 2009

    Jag har aldrig provat att göra egen marsipan förut, men det här var överaskande enkelt! God smak och bra konsistens.

  • toffiefie 8 mars 2011

    skållad och mald mandel!??? vilken mandel ska man köpa då på affären? mala själv eller hur menar du? Skållad? hur gör man då?

  • jbson 8 mars 2011

    Skållad mandel: koka upp en kastrull med vatten, häll i mandel och låt koka upp. Sedan brukar jag slå på kallt vatten och smätta av skalet, lägg de skalade mandlarna på hushållspapper så de torkar... Mal sedan mandeln i en mandelkvarn... Ta da... färdigt!

  • wondercina 12 april 2011

    Kan man köra mandeln i en matberedare?? Har ingen mandelkvarn!!

  • auroraby 29 maj 2011

    ja det kan man ju göra nu på morsdag en fin tårta!!:)

  • almerase 19 december 2011

    Gott och enkelt!

  • monikaa83 17 april 2012

    En fråga till. Jag har beställt 1,5 kg marsipan till den tårtan du har recept på. Tror du det räcker?

  • malinzko 27 mars 2013

    kan man förvara marsipanen på något bra sätt?

  • blue_queen 23 april 2013

    riktig bra marsipan

  • Mals46 21 december 2017

    Bra marsipan till äppelkaka Hoppade över skållning av mandeln. Använde rivjärn till matberedare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.