Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipankaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel, glutenfri kaka som ser mer avancerad ut än den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Platta ut de två marsipanbitarna till varsin lika stor rektangulär platta, ca två cm tjock. Lägg plattorna ovanpå varandra och platta ut till ca två centimeter tjocklek. Lägg plattan mellan plastfolie och kavla ut till ca fem mm tjocklek. Skär rent kanterna så att det blir en rektangel. Rulla ihop plattan från långsidan. Rulla till en jämntjock rulle, ca tre cm, och skiva i ca en cm tjocka kakor. (Lägg ihop det som blir över, kavla ut en rektangel och rulla ihop till en ”melerad” rulle.) Lägg dessa med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt med ca två cm mellanrum, eftersom de flyter ut lite. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 5–10 minuter, beroende på tjocklek och storlek. Låt svalna på plåten.
  2. Vill du göra större eller mindre sats går det bra. Ta bara lika mycket marsipan/mandelmassa av varje färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.