Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marthas Stewarts mammas köttfärslimpa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Roligt och spännande med nya smaker på köttfärslimpan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner brödet i små bitar. Blanda med köttet.
  3. Lägg löken, sellerin, morötterna och persiljan i en matberedare och låt den gå till allt är finfördelat. Häll blandningen i köttet och blanda med händerna.
  4. Tillsätt ägget och kryddorna tillsammans med 120 ml ketchup och 2 teskedar senap och blanda ordentligt med händerna. Använd en långsmal form, ganska hög och lägg i blandningen.
  5. Resten av ketchupen och senapen häller du upp i en liten skål och blandar med sockret. Den mixen penslar du ut över köttfärslimpan.
  6. Sätt in formen i ugnen med köttermomter. När den visar 70 grader är limpan färdig. Det tar ungefär 1 1/2 timme.
  7. Lägg över en bit folie om den blir brun på toppen. När du tar ut köttfärslimpan ur ugnen - låt den stå ca 15 minuter innan du skär upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.