Roligt och spännande med nya smaker på köttfärslimpan.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smula ner brödet i små bitar. Blanda med köttet.
- Lägg löken, sellerin, morötterna och persiljan i en matberedare och låt den gå till allt är finfördelat. Häll blandningen i köttet och blanda med händerna.
- Tillsätt ägget och kryddorna tillsammans med 120 ml ketchup och 2 teskedar senap och blanda ordentligt med händerna.
Använd en långsmal form, ganska hög och lägg i blandningen.
- Resten av ketchupen och senapen häller du upp i en liten skål och blandar med sockret. Den mixen penslar du ut över köttfärslimpan.
- Sätt in formen i ugnen med köttermomter. När den visar 70 grader är limpan färdig. Det tar ungefär 1 1/2 timme.
- Lägg över en bit folie om den blir brun på toppen. När du tar ut köttfärslimpan ur ugnen - låt den stå ca 15 minuter innan du skär upp den.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar