Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maryland cookies äppelpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När jag gjorde äppelpajen i lördags så frågade man efter receptet. De krossade kakorna gör den extra knaprig. Man kan ju också göra små portionspajer om man vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smöra en eldfast pajform och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka sedan kakorna i grova bitar och lägg åt sidan. Blanda därefter ihop socker, mjöl, smör och de hackade kakorna till en kaksmuldeg som läggs i kylen.
  3. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg i pajformen. Pressa sedan limen och häll över äpplena.
  4. Fördela smuldegen över äpplena och sätt formen i ugnen i ca 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fivexj 23 september 2010

    Vilken god paj. Detta blir vår nya favorit till fikan.

  • Contikki 14 januari 2011

    Kul med en ny twist på äppelsmulpaj! Läste inte så noga och hade i ett helt Maryland-paket. (!) Halverade dock både strösocker- och råsockermängden, och hade i närmare 280 g smör, och det blev jättegott, och jättemycket smuldeg. XD Upplevde inte att pajen behövde vara inne så länge som 30 min, hade räckt med 20 min i ugnen. Nu blev äppelbitarna lite väl mosiga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.