- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Super god! Min morbrors sambo gör alltid den här på deras barns födelsedagar och kalas! Perfekt till barnkalaset, så väl till andra kalas och fester.
Lätt att göra!
Receptet finns även i boken Skärgårdsdrömmar & Trädgårdskakor.
Instruktioner
- Gärna varmluftsugn!
150 C°
- Maräng
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare.
Gärna varmluftsugn!
- Chokladkrämen
Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker.
- Vispa vispgrädden!
- Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen. Lägg över andra halvan av marängen på!
Publicerat den
5 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den här tårtan har jag haft varje år på min födelsedag så länge jag kan minnas. behöver jag säga att det är en favorit? =) vi brukar dock smälta mörk choklad och ringla över, det får sen svalna och bli ett fint mönster =)
Jag har haft denna tårtan ofta på kalas. Men vi brukar skiva några bananer och lägga på chokladsmeten och grädden. Den är supergod både med eller utan bananer.
Håller med dig helt, godmamma! :) bananer emellan är riktigt mumsigt! Brukar göra två sattser av denna tårta när det är kalas! En med banan och en utan! :)
Detta är vår absoluta favorittårta! Min svärmor är glutenallergiker så jag byter bara ut mjölet till maizena;-) Hos oss heter tårtan Hovets Tårta!
Verkligen en supergod tårta. I min receptbok heter den vårgårdaristårta.
Tack för receptet, super god!!!!!!!!!!!!
SÅÅÅÅ god! :) Jag brukar göra den här och så brukar jag ha lemoncurd och grädde mellan marängerna, vispad grädde på toppen och färska bär! Supergott! :) Eller så har jag chokladsåsen mellan och den vispade grädden överst med bär. Och då brukar jag ta en låda frysta hallon och blåbär och strössla över! En fantastiskt god tårta! :)