Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng Tårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Super god! Min morbrors sambo gör alltid den här på deras barns födelsedagar och kalas! Perfekt till barnkalaset, så väl till andra kalas och fester. Lätt att göra! Receptet finns även i boken Skärgårdsdrömmar & Trädgårdskakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gärna varmluftsugn! 150 C°
  2. Maräng Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare. Gärna varmluftsugn!
  3. Chokladkrämen Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker.
  4. Vispa vispgrädden!
  5. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen. Lägg över andra halvan av marängen på!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • honeybuny 5 januari 2010

    den här tårtan har jag haft varje år på min födelsedag så länge jag kan minnas. behöver jag säga att det är en favorit? =) vi brukar dock smälta mörk choklad och ringla över, det får sen svalna och bli ett fint mönster =)

  • godmamma 17 augusti 2010

    Jag har haft denna tårtan ofta på kalas. Men vi brukar skiva några bananer och lägga på chokladsmeten och grädden. Den är supergod både med eller utan bananer.

  • Reiko 6 januari 2011

    Håller med dig helt, godmamma! :) bananer emellan är riktigt mumsigt! Brukar göra två sattser av denna tårta när det är kalas! En med banan och en utan! :)

  • hobbe27 21 augusti 2011

    Detta är vår absoluta favorittårta! Min svärmor är glutenallergiker så jag byter bara ut mjölet till maizena;-) Hos oss heter tårtan Hovets Tårta!

  • EK78 2 september 2011

    Verkligen en supergod tårta. I min receptbok heter den vårgårdaristårta.

  • sarasimon 3 januari 2012

    Tack för receptet, super god!!!!!!!!!!!!

  • Amika 8 februari 2012

    SÅÅÅÅ god! :) Jag brukar göra den här och så brukar jag ha lemoncurd och grädde mellan marängerna, vispad grädde på toppen och färska bär! Supergott! :) Eller så har jag chokladsåsen mellan och den vispade grädden överst med bär. Och då brukar jag ta en låda frysta hallon och blåbär och strössla över! En fantastiskt god tårta! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.