Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängglass med twist

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut

Enkel och god parfaitliknande glass som kan varieras utefter önskemål om fetthalt/sockerhalt och smak!!!! Barnen kan göra den själva... Det går även att göra en i portionsformar, vilket kortar frystiden avsevärt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en avlång bakform, alt en form med hål i mitten med plastfolie. Vispa grädden, häll ev i persikobitarna. Bryt isär marängerna, gärna sega varianten av maränger, lägg dem i grädden, rör om. Tillsätt mosade bär/sylt och rär om LITE. Glassen skall bli ripplad, inte rosa! ställ att stelna i frys ca 3 timmar beroende på formens storlek. Kan även ätas tidigare, beroende på smakpreferens (hur hård man gillar glassen). Prova dig fram/ känn efter hur den stelnar.
  2. Serveras kall/lätt tinad, ev med lite tinade eller färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.