Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Helt enkelt bara MUMS

Ingredienser

Instruktioner

Blanda margarinet och 1 dl socker till en smet. Blanda i äggulorna en i taget. Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt detta i smeten blanda sedan i mjölken lite i taget. Bred ut smeten på bakpapper på en ugnsplåt så det täcker hela plåten. Blanda ihop marängsmeten och bred ut den över bottensmeten. Grädda i 175* i ca 20 minuter eller tills marängen har fått lite ljusbrun färg. Låt svalna och dela sedan i 2 delar, lägg vispad grädde, jordgubbar på ena delen och lägg sedan den andra delen ovanpå. Garnera med smält eller riven choklad. NJUT. Marängtårtan kan göras dagen innan och tillsätta grädden innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 14 januari 2010

    Den här tårtan är jättegod även med rivna äpplen i grädden istället för jordgubbar.

  • Jzetterberg 17 augusti 2012

    hur stor skall formen/plåten vara? är det en vanlig stor plåt eller skall det vara den lite mindre varianten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.