Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med choklad och hallon

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Supergod marängtårta med choklad och hallon som garnering. Chokladen och hallonen kan bytas ut mot i stort sett vad som helst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela upp äggulorna och äggvitorna i olika skålar Vispa ihop äggvitorna till ett fast skum, det ska gå att vända upp och ner.
  2. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset och rör försiktigt om.
  3. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ställ in den i ugnen i 150 ºc i 45-60 min.
  4. Ta lös marängen så fort som möjligt från bakplåtspappret eftersom att den lätt fastnar annars.
  5. Kräm: Koka ihop strösocker, äggulor, vaniljsocker, vispgrädde och vetemjöl till en tjock kräm. Rör om så det inte bränns. Ta bort från plattan.Tillsätt smöret i små kuber Låt krämen kallna. Dela botten i två delar och bred krämen på ena halvan och sen den andra halvan på.
  6. Garnera med vispad grädde, hackad choklad och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • magpuri 3 februari 2011

    hej. kan denna tårta förberedas? marängen blir inte konstig då väl?

  • ellanw 5 februari 2011

    jag brukar göra marängen dagen innan och ett tag innan den ska ätas sätter jag på grädden och chokladen.

  • lilla_mej575 14 juli 2013

    Hej. Kan man ta majsenamjöl istället för vetemjöl tror du? Vill göra den glutenfri.. Tacksam för svar.

  • ellanw 14 juli 2013

    Jag har faktiskt ingen aning om det funkar med majsenamjöl istället. Jag har inte provat tyvärr. Men det är ju bara testa:)

  • 66Linda66 18 juli 2013

    Vad är Vårgådaris o var hittar jag det?

  • ellanw 21 juli 2013

    Det köper jag i en vanlig matvaruaffär. Vet inte om det heter vårgårdaris alla gånger jag köpt det . Bara det ser ut som det. det jag köper brukar vara en genomskinlig påse med lite grönt på. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.