Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarpone- och honungsdessert med vaniljäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varma äppelskivor i sällskap med sammetslen semifreddo. En fräsch och god dessert som smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en absolut ren och torr bunke och vispa till ett hårt skum. Rör försiktigt ner sockret.
  2. Vispa i en annan bunke äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen. Blanda ner mascarponen, lite i taget i ägguleblandningen och tillsätt resten av honungen. Rör om till en slät smet. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i blandningen.
  3. Fördela smeten i en avlång, ca 1½ liters plastfolieklädd brödform. Ställ in i frysen och låt stå i minst 6 timmar. Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen.
  4. Skölj, skala (valfritt) och kärna ur äpplena. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången (alternativt kanel) och äppelskivor. Stek skivorna varsamt i smöret tills de känns mjuka, ca 10 minuter.
  5. Skär semifreddon i skivor och servera med den varma äppelskivorna. Skeda lite vaniljlag över semifreddon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.