Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponekräm med bär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch avslutning på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, vatten och pressad citron i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Kör blandningen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät och kärnfri bärsås.
  2. Vispa grädden ganska fast. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
  3. Häll krämen i portionsformar och täck med plastfolie. ställ i kylskåpets kallaste del i minst 2 timmar. Fördela bärsåsen i formarna och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.