Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska köttbullar i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Polpette al sugo, så heter rätten på Italienska. En riktig Lady och Lufsen pasta. Tips! Förbered tomatsåsen och köttbullarna kvällen innan. Koka sedan Spaghetti Pronto under tiden du värmer på såsen i 2–3 minuter. Blanda ihop och servera. En supersnabb middag! Minska på mängden chili i såsen om dina barn inte gillar stark mat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut. Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.
  2. Blanda havregryn eller ströbröd med mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken. Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar. Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna. Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Toppa med basilika och parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.