Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Naanbröd substitut LCHF

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gjorde ett expriment med utgångspunkt från ett Naanbröd recept . Vi skulle äta en indisk kycklinggryta och sonen ville ha något brödlikt till. Det blev så pass bra att vi numer har det även till tacos, grytor mm. Blir ett mjukt,platt, välsmakande bröd som är gott att ha till mat. Ska dock inte förväxlas med äkta Naanbröd eller tortilla då blir man besviken. Men absolut, som rubriken säger, ett nyttigt substitut. Kokosmjöl finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker eller på lchfbutiken.se eller bodystore.se. Det rätta mjölet innehåller 4g kolhydrater/100g och är inte samma sak som mixade kokosflingor. Finns falskt mjöl på marknaden som inte har rätt bakegenskaper så kolla att det bara innehåller 4g kollisar och inte mer för att få det rätta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor. Ska vara så tunna man kan få dom. Pensla kakorna med rikligt med smält smör. Grädda kakorna 175° ca 10-15 min eller tills dom är jämnt brungräddade och lite frasiga på ytan.
  2. Ät dom genom att antingen doppa i såsen till en god gryta eller med tacofärs, grönt och ost på, ev micrade lite så osten smälter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sommar786 30 juli 2012

    Testade att använda dom som pizzabotten. Använde bröden frusna, på med pizzafyllning och sen in i ugnen...supergott :-) /A

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.