Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tranans filmjölksbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

När vi åt middag på Tranan i Stockholm för några år sedan åt vi ett vansinnigt gott bröd som serverades med aioli innan maten. Fräck som jag är frågade jag efter receptet, och den vänlige servitören återvände med receptet utskrivet på tjockt papper med Tranans logotype. Sedan dess äter vi inget annat bröd. Det är gott, mättande och dessutom nyttigt! Vi äter det till frukost varje dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj två 1,5-literformar med smör.
  3. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat i en bunke. Tillsätt salt, dinkelmjöl, grahamsmjöl och grovt rågmjöl i filmjölksblandningen. Arbeta det till en jämn smet.
  4. Tillsätt solrosfrö, linfrö, russin och nötter. Blanda väl.
  5. Häll smeten i formarna. Grädda i 60 minuter i 200 grader, täck sedan med folie, sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 60 minuter. Tiden varierar mellan olika ugnar. Låt brödet vila i ett dygn. Det går alldeles utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • strimma21 26 januari 2010

    Jättegott bröd! Men jag tog 2 dl hasselnötter och 2 dl solrosfrön och hoppade över russin och linfrön.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.