Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulaschgryta med Spätzle

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mat som jag växte upp med. Underbar höst- och vintermat för frusna. Spätzle är en tysk äggpasta (ser kanske inte så spännande ut på bilden, men är så god!) Vill man inte göra spätzle så är grytan god med pasta, t.ex tagliatelle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka löken. Fräs löken och köttet. Lägg i kryddorna, tomaterna, buljongtärningen, hackad vitlök och vattnet. Koka under lock tills köttet är mört. Rör ibland, är köttgrytan för tunn ta av locket på slutet, är den för tjock, tillsätt vatten. När köttet är klart, lägg i den hackade paprikan och koka fem minuter till. Smaka av med salt + peppar.
  2. Spätzle: Vispa ihop ingredienserna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Häll hälften av smeten på en skärbräda som är sköljd i kallt vatten. Sprid ut smeten lite på skärbrädan. Ta en platt stor kniv och skrapa ner strängar, ca 5 mm, i det sjudande vattnet. Rör runt med hålslev i grytan så det inte fastnar i botten och ta upp pastan när den flyter upp och låt rinna av i durkslag. Håll den varm i ugn eller micro med lite smör tills allt är färdigt.
  3. Serveras med en grönsallad med vinegrett.
  4. Blir det spätzle över är dom goda att steka i lite smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.