- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mat som jag växte upp med. Underbar höst- och vintermat för frusna.
Spätzle är en tysk äggpasta (ser kanske inte så spännande ut på bilden, men är så god!)
Vill man inte göra spätzle så är grytan god med pasta, t.ex tagliatelle.
Instruktioner
- Grovhacka löken. Fräs löken och köttet. Lägg i kryddorna, tomaterna, buljongtärningen, hackad vitlök och vattnet. Koka under lock tills köttet är mört. Rör ibland, är köttgrytan för tunn ta av locket på slutet, är den för tjock, tillsätt vatten. När köttet är klart, lägg i den hackade paprikan och koka fem minuter till. Smaka av med salt + peppar.
- Spätzle:
Vispa ihop ingredienserna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Häll hälften av smeten på en skärbräda som är sköljd i kallt vatten. Sprid ut smeten lite på skärbrädan. Ta en platt stor kniv och skrapa ner strängar, ca 5 mm, i det sjudande vattnet. Rör runt med hålslev i grytan så det inte fastnar i botten och ta upp pastan när den flyter upp och låt rinna av i durkslag. Håll den varm i ugn eller micro med lite smör tills allt är färdigt.
- Serveras med en grönsallad med vinegrett.
- Blir det spätzle över är dom goda att steka i lite smör.
Publicerat den
8 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar