Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas Pajdeg

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag är inte så förtjust i den vanliga, klassiska, pajdegen då jag tycker den är för fet och trist! Hämtat receptet från Tinas mat och upptäckt att den funkar lika bra som pizzadeg om man vill ha en deg som inte behöver jäsa. Degen misslyckas aldrig och den är superenkel att göra! Funkar till alla matpajer! Behöver inte förgräddas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör och bakpulver och blanda ihop till en grynig massa. Tillsätt mjölken och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.
  2. Dubbla gärna degen om du vill göra en bakplåtsstor pizza!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • TweetyPie 8 juni 2008

    Toppenrecept på pajbotten! Har aldrig tyckt om att göra paj för de tråkiga bottnarna. Men det här var så enkelt o blev väldigt bra.

  • PinkLadie 13 augusti 2008

    Bästa pajdegen som finns!! Tack för tipset att göra pizza...

  • Ciccikj 15 april 2009

    Kanon!!!! Tackar

  • Sandra77 11 maj 2009

    Tack ska du ha.. Super!

  • Gnumule 4 december 2009

    Du har inte med några ugnsgrader eller tider i ugnen.

  • kossan 12 mars 2010

    Tack för ett superbra recept. Toppbetyg av mig.

  • timiti 12 september 2010

    Jättebra recept

  • TantZ 16 januari 2011

    Tjosan.. håller precis på med pajdegen men en fråga?+ ska den förgräddas och hur länge ska den vara i ugnen??

  • Sanjer 2 mars 2011

    Fungerade jättebra, gott alternativ till vanlig fet pajdeg.

  • Medaso 14 november 2011

    helt suverän pajdeg! Enkel och supergod. FEMMA

  • miss_breezer 3 maj 2012

    Bästa pajdegen som finns!!! Använder aldrig någon annan!

  • amandamiklja 11 augusti 2012

    Supersmarrigt alternativ! Lät den förgräddas lite i ugnen i ca 5 min på 200 g innan jag lade i paj fyllningen! de bev supermumsigt! :)

  • pihal 8 september 2012

    Fantastisk deg. Jag har svårt för att äta paj i vanliga fall eftersom det brukar vara så fett. Men den här var super. 5 i betyg

  • fire_starter 30 december 2012

    Man får inte göra degen för tjock, för då blir det scones!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.