- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Riktigt mumsig kaka om man gillar kladdiga chokladkakor och framför allt om man gillar kokos
:-) Denna kakan är god när den är lite varm men den är ännu godare dagen efter.
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och socker tills det blir lite vitt och pösigt.
Smält margarinet/smöret, och låt det svalna lite.
Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunka. Blanda till slut ihop allt och häll över det i en rund kakform med avtagbara sidor.
Ställ i ugnen i ca 30-40 min i 200 grader.
- Glasyren:
Smält smöret och häll i dom andra ingredienserna.. låt det koka upp så att det tjocknar lite. Dock inte för länge, utan bara så att det bubblar lite och inte är alldeles flytande.
- När du har tagit ut kakan ur ugnen så tar du en gaffel och trycker ner i kakan lite överallt. Sen häller du glasyren lite försiktigt över kakan och låter glasyren gå ner i kakan.
Sen när all glasyr är i och på kakan så strör du över RIKLIGT med kokosflingor.
Serveras ljummen och även kall.
- Otroligt gott. Ta gärna en klick vaniljglass till. Smaskigt!
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här var god, en mix av kärleksmums och kladdkaka,gott