Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe på maten kakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt mumsig kaka om man gillar kladdiga chokladkakor och framför allt om man gillar kokos :-) Denna kakan är god när den är lite varm men den är ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker tills det blir lite vitt och pösigt. Smält margarinet/smöret, och låt det svalna lite. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunka. Blanda till slut ihop allt och häll över det i en rund kakform med avtagbara sidor. Ställ i ugnen i ca 30-40 min i 200 grader.
  2. Glasyren: Smält smöret och häll i dom andra ingredienserna.. låt det koka upp så att det tjocknar lite. Dock inte för länge, utan bara så att det bubblar lite och inte är alldeles flytande.
  3. När du har tagit ut kakan ur ugnen så tar du en gaffel och trycker ner i kakan lite överallt. Sen häller du glasyren lite försiktigt över kakan och låter glasyren gå ner i kakan. Sen när all glasyr är i och på kakan så strör du över RIKLIGT med kokosflingor. Serveras ljummen och även kall.
  4. Otroligt gott. Ta gärna en klick vaniljglass till. Smaskigt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petrarask 17 oktober 2008

    Den här var god, en mix av kärleksmums och kladdkaka,gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.