Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall sås som kan användas till nästan allt

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Den enda sås jag dippar ostbågar i, men också utmärkt som dipp till bröd och grönsaker, samt som kall sås till kraftig mat som grillat eller stekt kött och ex lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla proportioner är ungefärliga och beror på tycke och smak, men ingredienslistan ger ett utgångsläge.
  2. Häll upp gräddfilen/yoghurten i en lagom stor dip- eller såsskål och krydda med lite salt och något mera peppar, rör om. Tillsätt de blöta ingredienserna inklusive vitlöken och rör ihop.
  3. Hacka till sist några färska basilikablad och rör ner i såsen. Smaka av och tillsätt ev. lite mera salt och/eller peppar.
  4. Ställ gärna såsen svalt och täckt med plastfolie i några timmar - smaken kommer att växa och såsen blir fylligare ju längre den står. Vill man ha en fullt utvecklad sås bör man göra den dagen innan den ska användas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frokeneva 14 maj 2011

    Mycket god sås till grillat kött!

  • Sickan81 11 juni 2012

    Jättegod! Hade såsen till lax och färskpotatis. Ska göra den till helgens grillning!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.