Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mat-Hannas äppelmos

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läckert äpplemos med riktigt svensk äppelsmak! Toppen att frysa in i "lagom" portioner! Gott till gröten, pannkakorna, våfflorna, bullarna, att pensla in kycklingen med m m, m m! Förträfflig babypuré (om man väljer osötat).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skölj äpplena.
  2. Lägg ner dem efter hand i en gryta med vatten.
  3. När alla äpplena är klara, häll av allt vatten och tryck ner kanelstängerna!
  4. Koka upp äpplena och sänk värmen tills det bara småputtrar, rör om då och då.
  5. Koka till lagom konststens och smaka av (tillsätt socker om så önskas).
  6. Mosa moset eller mixa till den konsistens som önskas.
  7. Låt svalna och häll upp i plastpåsar och frys in!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.