Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckert matbröd

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Lättbakat i långpanna och påminner om källarfranska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig.
  2. Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl.
  3. Arbeta degen smidig (helst i maskin). Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  4. Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
  5. Tryck ut degen i långpannan.
  6. Låt jäsa i 30 minuter.
  7. Dela degen i 20 bitar med kniv och låt jäsa 10 minuter till.
  8. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
  9. Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar.
  10. Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det.
  11. Går bra att frysa. Värm dem lite innan du äter dem, då smakar de som nybakta.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • [email protected] 16 januari 2010

    Hej ! Det är läckert " endeed " Tyckte Haysé Bollau

  • dorado 29 januari 2010

    Verkligen gott och lätt att göra. Sista gången penslade jag med smör coh det blev ännu bättre.

  • Pita2 23 juni 2010

    Lätt att baka och väldigt gott! Kommer att göras fler gånger :)

  • monicadanell 15 juli 2011

    Bakade det idag super gott tänker göra om den igen du får en 5 för den monica

  • lajjsa89 13 september 2011

    Helt okej bröd, enkelt att göra! Jag piffade upp de med lite solrosfrön :)

  • godsett 20 oktober 2011

    Jätteenkelt att göra. Gott!!! Kommer att göra fler gånger.

  • LEDIVO 28 oktober 2012

    Mycket goda och lättbakade. Bra att de inte innehåller något fett och ändå är lika goda som andra råg-vetebullar. Klar 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.