Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt matbröd utan jäst

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott och matigt matbröd. Jättegott med bara lite smör på eller med någon god ostskiva på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tag en annan skål och rör ihop de blöta ingredienserna. Blanda sedan ihop allt till en deg.
  2. Häll degen i två avlånga 2 liters smorda former. Placera formarna långt ner i ugnen på ett ugnsgaller och grädda bröden i ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme.
  3. Prova med en provsticka att det är torrt inuti innan du tar ut formarna.
  4. Låt bröden svalna 5 -10 minuter innan du lägger på en bakhandduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingemar75 3 maj 2011

    Hej, Ingemar här. Tredje gången jag bakar detta bröd. I dag hade jag ingen lingon, men testar med hackade morötter i stället. Tycker detta bröd är toppengott. Mvh Ingemar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.