Gott, nyttigt och fluffigt matbröd.
Instruktioner
- Lägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter.
- Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett av mina favoritbröd. Både att baka och att äta!
Gott bröd! :)
Snabbt och smidigt bröd som alla gillar.
Tackar så mycket, bra recept. Det blev ett mycket gott bröd och det är lätt att göra.