Det här brödet uppfann jag på momangen för jag ville absolut ha ett nybakat bröd till räksalladen som jag höll på att förbereda, otroligt gott.
Instruktioner
- För er som har en bakmaskin: Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen. När ni använder bakmaskin så kom alltid ihåg att allt flytande ingredienser ska hällas i innan mjölet och till sist smular man ner jästen. Använd programmet som bara knådar och jäser degen, på min maskin så varar det i 1 ½ timme.
- Om ni måste knåda för hand:
Smula ner jästen i en skål och tillsätt ljummet vatten. Häll i olivolja, honung och salt och rör om ordentligt. Häll försiktigt i allt mjöl medans ni fortsätter att röra om ordentligt.
- Arbeta degen smidig i ca 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med en fuktig handduk i ca 1 timme. När degen är färdigjäst så ska den vara dubbelt så stor.
- Ta sedan ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 2 bitar, knåda ihop dem ordentligt och forma dem till limpor. Lägg upp dem på en oljad plåt, pensla med olja och dekorera med havregryn.
- Låt brödet vila medans ugnen värms upp till 250°C. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på ett galler innan brödet serveras.
- Brödet går utmärkt att frysa in.
- Titta gärna in på min Matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org
Publicerat den
21 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar