- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta enkla och snabba recept med italiensk inspiration är lätt att göra och det tar bara några timmar innan du kan servera fram det på bordet. Passar till soppor, men lika väl som ett mellanmål eller till middagar och buffér.
Instruktioner
- Se till att vattnet är fingervarmt. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och nästan allt mjöl. (ung 13-14 dl)
Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter.
- Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper och låt de jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk. Pensla därefter brödet med vatten.
Grädda i nedre delen av ungnen i 250 grader i 15-20 minuter.
- Hoppas det smakar!
Publicerat den
17 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar