Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Löksoppa finns i mängder av varianter, ja man kan nästan säga att varje kock har sin egen lilla hemlighet när det gäller löksoppa. Den här varianten blir lite matigare än andra på grund av att den innehåller varmrökt fläskbog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök, skiva dem tunt.
  2. Bind ihop en bukett av timjanskvistar, 6-7 stycken, lika många persiljestjälkar och ett par lagerblad med ett steksnöre.
  3. Skär det rökta bogfläsket i små kuber, ca ½ x ½ centimeter stora.
  4. Fräs löken och vitlöken guldgul i olivolja, låt skinktärningarna fräsa med den sista minuten.
  5. Häll på buljong, soja och vin samt vinäger, rör om och lägg ner kryddbuketten, låt koka i 20-25 minuter på svag värme eller tills löken är mjuk.
  6. Lyft upp kryddbuketten, smaka av soppan med salt och nymald vitpeppar, rör ner den torkade timjanen.
  7. Red av soppan med lite maizena utrört i lite kallt vatten så att soppan får en lite simmigare konsistens.
  8. Stek baguetteskivorna i lite olivolja.
  9. Häll upp soppa i portionsskålar, lägg tre skivor av den stekta baguetten på soppan och strö över den rivna osten och några hackade timjansblad.
  10. Gratinera högt upp i ugnen med värmen på grill.
  11. Servera direkt från ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 9 oktober 2009

    Hejsan! Har ikväll provat din matiga löksoppa. helt klar mycket god, men med i vårt tycke lite för mycket röksmak. påminner mig om en soppa jag gör men med vitkål i stället för ök. Tycker också att löksmaken försvann utav det rökta. Men en som sagt en god och värmande soppa, efter en eftermiddag i trattkantarellskogen! //lillawe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.